Thai box edzés

A thai box története

A thai box története körülbelül 700 éve ismert, az első thai királyság korában a palotában már volt egy olyan udvar, ahol thai box edzéseket tartottak, és persze versenyeket is. A thai box az 1900-as évek elején került be az európai köztudatba, francia felfedezők közvetítésével. A thai box azóta világszerte népszerű, a hatékonysága miatt számos hadseregben az alapkiképzés része. A thai box a nyolc végtag tudománya, hiszen az ököl mellé a térd, a könyök és a láb is betársul.

A világ közvéleménye talán Jean-Claude Van Damme 1989-es Kickboxer című filmjét követően ismerte meg a thai boxot, bár azt tudni kell, hogy ebben a filmben egy darab thai színész vagy sportoló sem szerepel. Ugyanakkor a film nagyon jól mutatta be ennek a küzdősportnak az előnyeit és a szépségét, a mai magyar edzők zöme ennek a filmnek a hatására kezdett megismerkedni a muay thai-val.

Thaiföldön természetesen külön sportcsarnokokban, arénákban lehet mindennap szurkolni a kedvenceknek. A sportot természetesen ma is védőfelszerelésekben gyakorolják, hogy egy esetleges sérülés ne hátráltassa a sportolót!

Related Post